Tämän päivän tiedon runsaudessa itselle sopivan kirjan lukeminen ennen nukkumaan menoa, tai sen kuunteleminen kävelylenkillä, on yksi helpoimmista keinoista uppoutua omaan maailmaan ilman ulkopuolisia ärsykkeitä.
Mutta mitä sitten lukea? Mistä voisin aloittaa? Priolen tiimi esittelee alla yhteensä neljä lukuvinkkiä, joilla voit kokeilla helpottaa omaa tiedonjanoasi.
Matti Alahuhta: Johtajuus - Kirkas suunta ja ihmisten voima (Docendo)
Miksi?
Koska Alahuhdan esittämät lainalaisuudet pätevät kaiken näköisten ja kokoisten joukkueiden tai yritysten johtamiseen, soveltuu hänen oppinsa jokaisen johtajan ja sellaiseksi pyrkivän käsikirjaksi.
Miten?
Pääpaino on selkeästi ihmisen, kuten asiakkaan, työntekijän ja yhteistyökumppanin tyytyväisyydessä. Lisäksi Alahuhta esittää selkeät askeleet uskaliaan (jälkeenpäin myös menestyneen) strategian luomiseen Koneella.
Mitä?
Hissi- ja liukuporrasyhtiö Koneen maailmanmenestykseen johtanut Alahuhta jakaa oman johtamisensa kulmakiviä. Teos on täsmällinen ja tiivis ilman turhaa höttöä - vähän sellaista kuin voisi globaalin miljardiyrityksen johtamisen kuvitella olevankin.
Aaro Harju & Eila Ruuskanen-Himma: Onnistu muutoksessa - Järjestöjohtajan ja -kehittäjän käsikirja (Sivistysliitto Kansalaisfoorumi)
Miksi?
Koska muutokset ovat järjestöille suuri haaste, mutta vielä suurempi mahdollisuus. Teos antaa jokaiselle järjestöjohtajalle pureskeltavaa ja pohdittavaa oman järjestön johtamiseen sekä tarjoilee lukijalleen onnistuneen muutosjohtamisen avaimet selkeänä pakettina. Muutos alkaa sinusta!
Miten?
Teoksessa korostuvat ennen kaikkea vuorovaikutuksellinen johtaminen, ihmisten keskeisyys kaikessa toiminnassa ja tekemisessä, sekä menestyksellisen tulevaisuuden rakentaminen. Ennen kaikkea hierarkkinen ja systemaattinen johtaminen korvataan kehittävällä johtamisella.
Mitä?
Filosofian tohtori Harju ja viestintäjohtaja Ruuskanen-Himma keskittyvät tekstissään yleishyödyllisten järjestöjen huolelliseen ja ammattitaitoiseen kehittämiseen. Muutoksen tuoma mahdollisuus kannattaa käyttää hyväksi. Haasteista huolimatta.
John C. Maxwell: Johtajuuden 21 kiistatonta lainalaisuutta (Päivä)
Miksi?
Jos olet kaivannut johtajuuden ääriviivoja tai käytännön tapoja kehittää johtamistasi, lue tämä klassikko. Tunnistettuasi 21 lainalaisuutta, voit huomata testaavasi itseäsi johtajana niitä soveltaen.
Miten?
Maxwell esittää 21 valmista johtamisen työkalua johtajan uhrautumisesta tämän voitonnälkään. Jokainen lainoppi toimii omana oppikokemuksena taustatarinoineen sekä kehittämisen keinoineen.
Mitä?
Yksi johtajuuskirjallisuuden klassikoista tarjoaa lukijalleen otsikkonsa mukaiset 21 johtamisen lainoppia. Teosta voidaan siksi pitääkin johtajuuden lakina. Jos haluat lukea yhden Maxwellin klassikoista, lue tämä.
Kirsi Piha & Mika Sutinen: Muutosvoimaa - Tutkimusmatka moderniin muutosjohtamiseen (Alma Talent)
Miksi?
Jotta muutosta ei enää pelättäisi, vaan se voi olla myös täynnä iloa ja onnistumisen tunnetta. Teoksessa painotetaan, että yrityksen tulisi tehdä jokainen hyvä muutos. Lopputuloksena opit, miksi uudenlaista muutosjohtamista tarvitaan.
Miten?
Piha ja Sutinen ehdottavat, että yritysten kohtaamaa, pakollista muutosta voidaan vähentää lisäämällä yrityksen sisäistä ja ulkoista luottamusta, toimintakykyä sekä uteliaisuutta. Nämä kolme kokonaisuutta myös muodostavat yritysten muutosvoiman, johon jokaisen nykyaikaisen yrityksen on pyrittävä.
Mitä?
Muutos on nykyisin pysyvä olotila, mihin Piha ja Sutinen tarjoavat uudenlaista muutosvoimaa haastaen perinteisiä ja mekaanisia mm. Kotterin ja Lewinin malleja. Teos tarjoaa keinoja ymmärtää nykymaailman muutosta.
Priolen tiimi toivottaa lukuiloa!
Blogikirjoitukseen ei sisälly kaupallista yhteistyötä.
Comments